Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gaslyho brzy zastavila porucha motoru Honda

Gaslyho brzy zastavila porucha motoru Honda

Toro Rosso: Nic se nepovedlo

Toro Rosso mohlo v cíli přivítat pouze jeden svůj vůz, a to ještě s jedním kolem ztráty. Tým nepředvedl nijak oslnivý výsledek, když nestačil dokonce ani na odepisovaný Sauber. Zklamání bylo patrné z každého slova a před dalšími závody bude třeba hodně zapracovat.

Šéf týmu Franz Tost připomněl, že po úspěšných testech v Barceloně měli od závodu v Melbourne větší očekávání. Z různých důvodů se však nenaplnilo. Týmu nepomohl ani deštivý třetí trénink. „Pro další vývoj kolem pneumatik jsme potřebovali suchou trať, abychom mohli udělat změny správným směrem,“ vysvětlil Tost. „Kvalifikace se nevydařila, Gasly měl problém ve třetí zatáčce a musel startovat až z chvostu startovního pole. Měl dobrý start a získal několik pozic, ale porucha pohonné jednotky ho vyřadila ze závodu. Hartley zase zablokoval přední kola při brzdění do první zatáčky a museli jsme ho přivolat do boxu na výměnu pneumatik. Byl to prostě nevydařený víkend.

 

Takto radostného pohledu si u Toro Rosso užívali jen chvíli

 

Brendon Hartley jen potvrdil jeho slova: „Musel jsem hned do boxů, protože to byla asi největší probrzděná ploška, jakou jsem kdy měl. Na druhé sadě jsem měl potom defekt a od toho se trochu poškodila záď vozu. Pak už jsem jen sám kroužil dokola.

Pierre Gasly litoval poruchy motoru v 15. kole, protože při testech se žádné podobné problémy neobjevily. Pořádně se nesvezl. A na co tým tentokrát sáhl, to se nepodařilo. K tomu se přidal i Tojoharu Tanabe, technický ředitel Honda F1: „Problém se nesmí příště opakovat!