Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kolaps způsobila nakřivo našroubovaná matka

Kolaps způsobila nakřivo našroubovaná matka

Steiner si nedokáže vysvětlit selhání mechaniků

Kromě ztráty bodů v důsledku odstoupení obou vozů a následné pokuty vznikla v průběhu VC Austrálie týmu Haas další škoda. Jeden z jeho techniků vzteky urval kliku u dveří.

Byl to projev neuvěřitelné frustrace, která zachvátila všechny členy stáje. Parádní kvalifikace, fantasticky rozjetý závod, kdy její monoposty jely na čtvrtém a pátém místě – a na konci velká nula. Dvě neuvěřitelné chyby během pouhých tří kol vzaly veškerou naději.

Ke cti americké squadry třeba říct, že se neschovává za výmluvy o technické závadě. „Byly to prostě dva pod….. pitstopy,“ povzdechl si její šéf Günther Steiner. „Matka byla našroubována zpět, jenže nakřivo. Kolo tak nebylo pevně připojeno, což mechanici vizuálně nezjistili. Všechno se to odehrálo během 2,5 sekundy, nedostali šanci to překontrolovat. Měli jsme prostě smůlu.

Stát se něco takového jistě může, ale dvakrát po sobě? „Taky bych nevěřil, že je to možné. Ale skutečně se to přihodilo. Rozdíl byl jedině v tom, že u Magnussena to bylo vpředu a u Grosjeana vzadu,“ rezignovaně konstatoval Steiner. „Přitom jsme nepoužili žádný nový materiál a byli to stejní kluci, kteří tuhle práci dělali celou loňskou sezonu. A skvěle. Nechtějte proto po mně, abych vysvětlil, proč teď selhali. Bohužel nyní řešíme hlavně logistiku přesunu do Bahrajnu, takže k důkladnému tréninku výměn kol se dostaneme až tam.“