Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Wolff varuje před dvojkolejností

Wolff varuje před dvojkolejností

Noví dodavatelé motorů mohou získat výhodu

Šéf stáje Mercedes Toto Wolff poskytl rozhovor německému listu Frankfurter Allgemeine Zeitung. Dotkl se v něm i ožehavé tématiky nových motorů pro F1.

Boss mistrovské stáje především varoval před nebezpečím, že současní producenti pohonných jednotek budou muset současně vylepšovat jejich aktuální podobu a zároveň připravovat jiné dle předpisu, platného od roku 2021. „Znamenalo by to, že pojedeme po dvou kolejích. Až do konce roku 2020 budeme nuceni pracovat na současných agregátech, abychom zůstali konkurenceschopní. Ve stejné době ale bude třeba dotáhnout do konce vývoj motorů dle nového reglementu. Výrobci, kteří vstoupí do šampionátu až v roce 2021, se naopak budou moci soustředit jen na jednu věc. Tím získají vůči nám značnou výhodu.

Není těžké poznat, že klíčový význam ve Wolffově promluvě má poslední věta. Její autor jako řešení situace navrhuje zmrazení modernizace současných pohonných jednotek (mezi nimiž Mercedes dominuje), přičemž se, jak jinak, ohání především úsporou finančních nákladů. Rovněž se vyslovil do budoucna pro zvýšení otáček motoru a průtoku paliva a především pro zavedení většího počtu jednotných komponent.