Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marko: Hamilton Mercedes vydírá

Marko: Hamilton Mercedes vydírá

Má pocit, že zůstal jedinou možností

Co řekne doktor Helmut Marko, je někdy mnohem více o jeho osobním názoru, než o faktech. Tady máte jeho vyjádření o probíhajících jednáních mezi Lewisem Hamiltonem a Mercedesem.

"Toto (Wolff) se snažil ulovit (Sebastiana) Vettela i Maxe (Verstappena), ale oba mu dali košem," cituje Sport Bild rakouského poradce Red Bullu pro motorsport. "Lewis se o tom samozřejmě dozvěděl, proto teď žádá více peněz."

Velký hon Mercedesu na hlavní hvězdy Red Bullu a Ferrari už byl vícekrát potvrzen a také vyvrácen. Smysl by to ale, alespoň částečně, dávalo. Tým Mercedesu má peněz dost, ale není to žádný dobročinný spolek a Wolff je jeho spolumajitelem, což je o důvod víc, aby se zajímal o stav financí v jeho pokladně. Německá automobilka by nebyla spokojená, kdyby tým jejímu marketingovému oddělení neposkytl alespoň jednoho ze tří nejuznávanějších a nejpopulárnějších jezdců současnosti. Jenže Sebastian Vettel i Max Verstappen loni oznámili, že zaměstnavatele určitě nezmění minimálně do roku 2020.

To znamená, že Wolff se potřebuje dohodnout s Hamiltonem, což by britskému šampionovi dávalo možnost diktovat si podmínky. Jenže jedině v případě, že by on sám měl alternativu. Ale stejně dobrá alternativa k týmu, který postavil čtyři mistrovské vozy za sebou a pátý byl před dvěma týdny v Austrálii opět nejrychlejší, se hledá těžko.

"Diskutujeme o tom a budeme v tom pokračovat. Nedělá nám to starosti, protože vědí, že jsem jim oddaný, a vidím, že i oni mně," řekl Hamilton v Melbourne. Wolff se už celé měsíce vyjadřuje ve stejném duchu, ale otázkou zůstává, zda tito páni mluví pravdu, nebo jen chtějí setřást zájem novinářů.