Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Zklamanému Hülkenbergovi chyběla rychlost

Zklamanému Hülkenbergovi chyběla rychlost

Renault: Proč se Sainzovi protočila kola?

Za obvyklých okolností by Hülkenberg i Renault považovali šesté místo za výtečný výsledek. Ovšem jen za předpokladu, kdyby před ním nedojeli Gasly a Magnussen. Sainz na body nedosáhl, protože v samém závěru podlehl útoku Ocona na čerstvějších pneumatikách.

Z dnešního závodu jsme si odnesli maximum, co šlo,“ objektivně hodnotil svůj výsledek Nico Hülkenberg. „To je kladná stránka. Na druhé straně jsme neměli dostatečnou rychlost, abychom se utkali s vozy před sebou. To je pro mě tak trochu zklamání. Je jasné, že soupeření uprostřed závodního pole je velmi vyrovnané. Závod byl rušný. My jsme se soustředili hlavně na úsporu paliva, a přitom jsme se pořád snažili závodit s jinými auty. Mám za to, že se nám dnešní večer docela vydařil.

 

Nico Hülkenberg litoval, že mu chyběla rychlost na souboj s Gaslym a Magnussenem

 

Carlos Sainz na konci závodu držel desátou pozici zuby nehty. Měkké pneumatiky měl hodně opotřebené a musel co nejvíc šetřit palivo. Kvůli tomu nemohl odolat útoku Ocona. „Musíme analyzovat, co se stalo při startu, protože se mi moc protáčela kola. Od toho okamžiku byl závod plný kompromisů. Po obou zastávkách v boxech jsem uvázl v hustém provozu a nedalo se s tím moc dělat. Abych byl upřímný, byl to těžký den, ale naštěstí je přede dveřmi Čína. Tam budeme zase válčit o body,“ utěšoval se Španěl.

 

Carlos Sainz neměl dobrý start a v závodě neudržel desáté místo