Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Slabomyslný Verstappen a hazardér Hamilton

Slabomyslný Verstappen a hazardér Hamilton

Spor o viníka kolize pokračuje

Ještě v pondělí doznívá střet pánů Verstappena a Hamiltona v úvodu VC Bahrajnu. Jak známo, hůře to dopadlo pro Nizozemce, který byl nucen následně odstoupit. Přesto na něj jeho protivník dští oheň a síru.

Je ovšem pravda, že už v průběhu závodu přisoudil Verstappen veškerou vinu právě obhájci titulu („Měl vlevo ještě dost místa, přesto najel na moje levé zadní kolo a poškodil diferenciál.“). Ten si to nenechal líbit. Mikrofony zachytily jeho diskusi s kolegou Valtterim Bottasem před ceremoniálem na pódiu. Pilota Red Bullu v ní k pobavení přihlížejícího Sebastiana Vettela označil za „slabomyslného“ (jde o velmi umírněný překlad).

V kritice pokračoval i poté, co poněkud „vychladl“: „Vůbec k tomu nemělo dojít. Mezi jezdci musí existovat určitý respekt. I pro něj to mělo špatné následky, protože si zničil celý závod. V poslední době dělá příliš mnoho chyb. Tento manévr byl úplně zbytečný.

 

Lewis Hamilton se zase jednou rozzlobil

 

Dnes si ještě přisadil: „Takovými akcemi, které svědčí o nezralosti a nevyježděnosti, Red Bull nic nedokáže. Pokud by v autě seděl Fernando (Alonso), tak by týmu přivezl pěkné body. A myslím, že já také.“

Na obranu svého svěřence přispěchali lidé od Red Bullu. Helmut Marko považuje celou záležitost za čistě závodní incident: „Max už byl skoro před ním, když do něj tvrdě narazil. Gumy, převody a diferenciál byly v tu ránu pryč. Lewis měl veliké štěstí, že z toho vyvázl bez šrámů. Tak už to chodí.“ Podobného názoru je také Christian Horner: „Byl to příliš riskantní manévr. Hamilton při něm málem přišel o přední křídlo. Zatáčku měl tak jako tak prohranou. Jsou okamžiky, kdy to musíš vzdát. Akceptuji však, že se na to někdo může dívat jinak.“