Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo: O smlouvě až v Evropě

Ricciardo: O smlouvě až v Evropě

Času ještě dost!

Z Daniela Ricciarda je již na samém začátku sezony atraktivní zboží přestupového trhu, tedy to alespoň tvrdí odhady insiderů. Je rychlý, komunikativní a zdá se, že dokáže celkem dobře vycházet s jakýmkoli týmovým kolegou, což znamená, že by mohl být parťákem Sebastiana Vettela u Ferrari i Lewise Hamiltona u Mercedesu, a když popustíme uzdu fantazii, tak i kolegou Valtteriho Bottase u Mercedesu (kdyby Hamilton z nějakého důvodu odešel). Ale nezapomínejme, že přednost má Red Bull, jeho současný zaměstnavatel, jenž by asi velmi chtěl vedle Maxe Verstappena ponechat někoho s Ricciardovými povahovými vlastnostmi. Určitě raději, než by k němu přivedl Carlose Sainze, jelikož tato kombinace se u Toro Rosso příliš neosvědčila.

Takže když jste novinář s akreditací a přístupem k Ricciardovi, na co se ho zeptáte? Zdá se, že i usměvavého Australana otázky ohledně smlouvy vyjednávané až pro příští sezonu rychle unavily a po Velké ceně Bahrajnu prohlásil, že před návratem do Evropy vůbec nemají smysl.

"Nic se nezměnilo, a abych byl upřímný, tak dokud se nevrátíme do Evropy, tak se asi ani nic nezmění," řekl 28letý závodník. "Jistěže, pro Red Bull asi platí, že čím dříve, tím lépe. Ještě uvidíme, ale mohu říci, že tento víkend ani ten příští se nejspíš vůbec nic nezmění."

Před VC Španělska nás ještě čekají závody v Číně a v Ázerbájdžánu.