Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Arrivabene: Selhal elektronický systém

Arrivabene: Selhal elektronický systém

Zraněný mechanik je už doma v Itálii

Na tiskové konferenci v Šanghaji se šéf Scuderie Ferrari Maurizio Arrivabene vrátil k incidentu, při němž byl v Bahrajnu zraněn mechanik této stáje. „Celou Räikkönenovu zastávku společně s FIA důkladně analyzujeme. Prozkoumali jsme všechna dostupná data. Chci zdůraznit, že veškeré takové manévry provádíme s nejvyšší mírou zabezpečení. Musíme však vzít v úvahu, že zde působí hned tři faktory: lidský, technický a elektronický,“ uvedl.

Podle něj selhal právě ten poslední: „Systém špatně vyhodnotil situaci u levého zadního kola. Proto se zelená na semaforu rozsvítila dříve, než měla.“ Francesco Cigorini, který utrpěl dvojitou frakturu levé nohy, je již zpátky doma v Itálii a daří se mu dobře.

Podstatně méně sdílný byl boss skákajícího koníka v odpovědích na dotazy, směřující k postoji Ferrari vůči návrhům na reformu F1. Ty, jak známo, předložil během minulé VC vlastník šampionátu, společnost Liberty Media. Arrivabene nejčastěji reagoval tak, že kompetentní vyjadřovat se k této problematice je nejvyšší představitel automobilky Sergio Marchionne. Posléze z něj novináři vypáčili alespoň poněkud skeptickou větu: „Uvidíme, zda se z toho dá něco uplatnit.