Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel neočekával takový náskok

Vettel neočekával takový náskok

Ferrari: Nastal přelomový moment?

Jsme skutečně svědky zlomového okamžiku, jak to tvrdí expert televizní stanice Sky Damon Hill? Jeho kolega od mikrofonu Paul di Resta má stejný názor: „Mercedes se příliš dlouho pohyboval v komfortní zóně, jenže teď ho z ní Ferrari vystrnadilo. Ve třetí části kvalifikace dokázalo najít ještě nějaké koníky navíc. Je to jasně vidět při pohledu na dosažené maximální rychlosti.

Hlavní hrdina šanghajské kvalifikace ovšem mírní nadměrný optimismus. „Nečekal jsem, že budeme mít takový náskok. Na této trati musíš být naprosto perfektní. Stačí se jen maličko odchýlit z ideální linie a hned ztrácíš čas. Rozhodně ale nebudu překvapený, když se na nás zítra konkurence dotáhne a budeme svědky napínavého boje tří špičkových týmů,“ prohlásil Sebastian Vettel, který se potom vrátil ke klíčovým okamžikům dnešního klání. „Věděl jsem, že moje první kolo v Q3 nebylo bezchybné. Ve třetí zatáčce jsem ztratil záď a v šesté se mně to přihodilo znova. Byl jsem proto pořádně nažhavený na druhý pokus. Tušil jsem, že pokud ho zvládnu čistě, mám ještě pořád šanci,“ vybavil si v paměti.

 

Sebastian Vettel zajel nový kvalifikační rekord okruhu

 

Jeho parťák opět neskákal radostí. Jednak to Kimi Räikkönen nemá v povaze, jednak to bylo spíše k vzteku než k radosti. Představte si, že zajedete kvalifikační rekord okruhu a pole position stejně nezískáte! „Nemám ponětí, kde jsem o ni přišel. Musel jsem udělat nějakou chybu, jenže o žádné nevím,“ povzdechl si.

Kimi aby si zoufal,“ měl s ním soucit exmistr světa Nico Rosberg. „Od Sebastiana to sice nebylo moc hezké, zato účinné. V posledním okamžiku projevil obrovskou mentální sílu.