Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz chtěl ke konci ještě předjet Vettela

Sainz chtěl ke konci ještě předjet Vettela

Renault: Znovu oba na bodech

Renault dál bojuje s McLarenem o pozici nejlepšího týmu ze zbytku světa, jak se říká všem mimo elitní trojici. Po Číně se zase o kousek přiblížil díky tomu, že oba jezdci dosáhli na body. Renault patří k nejspolehlivějším a tentokrát potvrdil i dostatečnou rychlost.

Nico Hülkenberg předvedl další ze svých výborných výkonů. Jel v dobrém tempu a bez větších problémů se držel na špici středu pole. „Zdálo se, že na startu měla auta nízkou přilnavost. Smýkala se pak po celém okruhu,“ popisoval závod německý jezdec. „Od začátku jsme jeli strategii dvou zastávek v boxech. Museli jsme pneumatiky dlouho šetřit, ale i tak udržovat velké nasazení. Nakonec se to vyplatilo. Safety car nám hrál do karet. Dost nám to ulehčil. Myslím ale, že bychom se udrželi na špici, i kdyby nevyjel. Nebyl to špatný den.

 

Nico Hülkenberg znovu předvedl výborný výkon

 

Spokojený byl i Carlos Sainz: „Znovu oba na bodech, to je velmi dobré! Měl jsem velmi dobrý start, na chvilku jsem bojoval s red bullem, ale pozici jsem neudržel. Jeli jsme na dvě zastávky a pomohl nám zpomalovací vůz. Na poslední sadě pneumatik jsem však měl silný provoz a jízda za Alonsem a Magnussenem příliš ničila moje pneumatiky. Musel jsem je šetřit, abych měl větší šanci v závěru závodu. Dojel jsem jen těsně za Vettelem… Kdyby se jelo ještě jedno kolo, předjel bych ho. Celkově jsem šťastný z bodovaného umístění, ale stále musíme s inženýry tvrdě pracovat na vylepšení vozu.

 

Renault snížil ztrátu na McLaren a stále bojuje o pozici nejlepšího týmu ze zbytku světa