Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso bodoval potřetí v řadě

Alonso bodoval potřetí v řadě

McLaren: Napůl spokojenost

Fernando Alonso se po slabším kvalifikačním výsledku opět dokázal rychle vrátit do boje o bodované pozice a uspět. Z třináctého místa bylo rychle jedenácté. Španěl vystoupal až na osmé místo a pak ještě o příčku výše, když předjel Sebastiana Vettela. Prý ale mohl přivézt ještě lepší výsledek, nebýt výjezdu bezpečnostního vozu hned po jeho pozdní zastávce v boxech.

"Neděle byla zase naším nejlepším dnem, což je dobře, protože v tento den se udělují body," těší se dvojnásobný šampion. "Udělali jsme to dobře. Po prvním kole jsme už nebyli na třináctém, ale na jedenáctém místě. Safety car nám nehrál do karet, protože jsme jeli na jednu zastávku a zrovna jsme přezuli na dobré, čerstvé pneumatiky. Jenže bezpečnostní vozidlo dalo i všem ostatním příležitost přezout.

Měli jsme dobré souboje s Haasem i Ferrari, ačkoli ten druhý nebyl úplně férový, protože Sebastian měl poškozený vůz a v zatáčkách mu to dělalo problémy. Dostal jsem se za něj, viděl otevřené dveře a nacpal se do nich. Sedmé místo po tak náročném víkendu je skvělé pro tým, ale nepochybně se potřebujeme zlepšovat. Nebyli jsme rychlí celý víkend a ani dnes jsme nebyli tak, jak bychom si představovali."

Vettel si během závodu na Alonsa stěžoval, že ho vytlačil z trati, on si z toho ale těžkou hlavu nedělá.

"Trať má své hranice, vždy někde končí a on jel a jel, až se ocitl na trávě. V určitém bodě byste měli ustoupit."


Pro Alonsa je to již třetí závod ze tří, ze kterého si odváží body, Stoffel Vandoorne poprvé nebodoval. Zatímco Alonso po startu dvě pozice získal, on dvě ztratil. Také doplatil na výjezd bezpečnostního vozu a v závěru závodu ho začaly trápit vibrace.

"Neměl jsem moc dobrý start, v prvním kole jsem přišel o několik pozic. Po třech předjížděcích manévrech jsem pár míst získal, ale museli jsme se rozhodnout, zda jet na jednu nebo dvě zastávky. Jednozastávková strategie se nevyplatila, protože naši soupeři těžili ze situace, když byl na trati safety car. Doufali jsme, že na konci s tím budeme moci něco udělat, ale neměli jsme rychlost a cítil jsem silné vibrace vozu, takže posledních pár kol bylo velmi náročných."