Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez o vše přišel v prvním kole

Pérez o vše přišel v prvním kole

Force India: Má rychlost, nemá body

Ze dvou jezdců Force India měl dnes větší šanci na body Sergio Pérez. Mexičan startoval spolu s Nickem Hülkenbergem ze čtvrté řady, ale do konce prvního kola se zcela mimo pozornost kamer propadl až téměř na samý chvost pelotonu. S pneumatikami použitými v kvalifikaci a pouze malou rychlostní výhodou proti jezdcům před ním měl maličkou šanci na návrat a nakonec opravdu on i celý jeho tým Čínu opouští bez jediného bodu.

"Další závod zničený v prvním kole. Start byl chaotický a připletl jsem se k mnoha problémům. Jeden renault mě ve čtvrté zatáčce vytlačil ven z trati. Tam jsem přišel o hodně pozic a to mi v podstatě zničilo celý víkend. Bylo to těžké, s horšími pneumatikami jsem neměl moc možností. Nakonec jsme se dostali blízko k bodům, strategický tah týmu mi dal šanci zaútočit na Kevina (Magnussena), ale to mi už docházel čas.

Můžeme se soustředit na pozitiva. Doháníme konkurenci. Včera jsme udělali krok vpřed a dnes jsme byli ještě lepší a jsem si jistý, že až se vrátíme do Evropy, přijdou i lepší výsledky."



Esteban Ocon nepodal v kvalifikaci tak dobrý výkon, ale po lepším startu strávil většinu závodu před Pérezem. Bohužel, v cíli byl jedenáctý a jeho týmový kolega dvanáctý.

"Body jsme měli už na dosah, ale vývoj závodu nám nepřál," řekl mladý Francouz. "Po chaotickém startu se začala karta obracet. Jeli jsme na brzkou první zastávku a zdálo se, že to bylo správné rozhodnutí, avšak pouze do okamžiku, kdy vyjel safety car. Pak jsem se až do konce závodu strašně snažil, ale příliš dlouho jsem zůstal uvězněn za Grosjeanem. Výborně se bránil. To mě stálo šanci předjet Magnussena a získat body. Štěstí nám ani tento víkend nepřálo, ale rychlost byla dobrá, takže se můžeme soustředit na pozitivní věci."