Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardův manévr byl brutální

Ricciardův manévr byl brutální

Bottas prý zabránil kolizi

Minulý týden se Daniel Ricciardo nechal slyšet, že kdyby byl on v Bahrajnu na místě Valtteriho Bottase, tak by určitě riskl předjížděcí manévr na Sebastiana Vettela, vždyť šlo o vítězství. Pouze o pár dní později dokázal, že to nebyly pouze silné řeči. Z druhého místa na první se dostal nečekaným a odvážným manévrem v šesté zatáčce okruhu, shodou okolností zrovna na Bottase, který tak po závodě opět stál až na druhém nejvyšším stupínku. Šéf Mercedesu Toto Wolff pochválil svého jezdce alespoň za to, že zabránil kolizi, když se Ricciarda nesnažil zablokovat.

"Daniel nám připomněl, že je jedním z velmi dobrých jezdců," musel připustit Wolff, šéf týmu, který letos ještě nevyhrál ani jeden závod. "Byl velmi efektivní, dokázal si počkat na svou příležitost a když bylo třeba, byl i agresivní. Obecně odjel moc dobrý závod. Manévr na Valtteriho byl možná trochu brutální. Ale vyšel. Valtteri mu trochu pomohl tím, že zabránil kolizi. Ale takové je závodění a proto je tak úžasné.

Valtteriho výkon bylo to jediné pozitivní na tomto víkendu. Fantastický výkon, žádné chyby, smůla na safety car. A i při tom Ricciardově manévru, kdyby v poslední chvíli neotevřel dveře, tak ho Ricciardo sejme."

Bottas je přesvědčen, že Ricciardo by se vpřed dostal tak jako tak.

"Dostal se za mě velmi rychle, byl mnohem rychlejší než já. Měli opravdu velmi dobrý vůz a nové pneumatiky. Když jsem pak viděl, jak mizí v dálce, tak jsem si řekl, že to beztak bylo jen otázkou času. V šesté zatáčce to bylo o kompromisu mezi tím, jak daleko zajdete při defenzivě v nájezdu a jak dobrý bude váš výjezd. Dokázal najít místo i tam, kde jsem jel defenzivně, takže to byla jen otázka času," tvrdí Fin, jenž je momentálně na třetím místě šampionátu, tři body před Ricciardem.