Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Italové se zastávají Räikkönena

Italové se zastávají Räikkönena

Takové zacházení si nezaslouží

Dobře vycházet s italskými médii není snadný úkol ani pro takovou modlu, jakou je tým Ferrari. Pozorovat to můžeme i na článcích různých médií z posledních dní. Ve třetím závodě Ferrari poprvé nezvítězilo a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Část novinářů chce, aby Ferrari dalo sedačku Kimiho Räikkönena vítězi Velké ceny Číny Danielu Ricciardovi a zdá se, že ostatní požadují, aby finský jezdec dostal ještě jednu pořádnou šanci.

Od začátku sezony drží rychlostně krok se Sebastianem Vettelem, ale část italských žurnalistů vůbec nepochybuje, že v Číně byl přesto obětován, aby se pokusil zachránit Němcovo vítězství. Připomeňme, že hned po tom, kdy se na již velmi opotřebovaných pneumatikách neúspěšně pokusil přibrzdit krajana ve službách Mercedesu, jel do boxů a na trať se vrátil až na šestém místě. K účasti na stupních vítězů mu pak pomohly safety car a kolize Maxe Verstappena se Sebastianem Vettelem, kterou musel Lewis Hamilton objíždět mimo trať.

"Ferrari použilo Räikkönena, aby po boxech zpomalilo Bottase a dostalo vpřed Vettela. Roky jsme Räikkönena kritizovali, ale na začátku sezony 2018 opět vidíme jiného Kimiho Räikkönena, který nám dává vzpomenout na šampiona. Ferrari by si to mělo uvědomit, ale místo toho Kimiho poškozuje strategií a dělá z něj Vettelovovu podporu. Taková chyba se projeví na morálce a výkonech jezdce," míní Pino Allievi z La Gazzetta dello Sport.

Ve stejném duchu psal Andrea Cremonese: "Pokud budou s Räikkönenem takto zacházet, tak je otázkou času, kdy bude harmonie uvnitř týmu pouze minulostí."

Finský závodník sám počínání svého týmu moc nekomentoval: "Nevím. Myslím, že závod byl v pořádku."