Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Barrichella nepustili k Schumacherovi

Barrichella nepustili k Schumacherovi

Prý by mu to neprospělo

Rubens Barrichello v rozhovoru pro brazilskou televizi Globo prozradil, že mu nebylo umožněno navštívit svého bývalého týmového kolegu Michaela Schumachera.

Tito jezdci tvořili dvojici Ferrari v jeho ohromně úspěšné éře, v letech 2000 až 2005. Barrichello pak odešel do týmu Hondy a Schumacher se s Ferrari rozloučil jen o rok později. Jak víme, Schumacher utrpěl vážné poranění mozku, když měl na konci roku 2013 nehodu při lyžování v Alpách. O jeho současném stavu nejsou žádné zprávy a kromě blízké rodiny a lékařského týmu je v Schumacherově vile ve Švýcarsku vítaných jenom pár lidí, mezi které Barrichello nepatří.

"Pokoušel jsem se najít způsob, jak ho navštívit. Ale řekli mi: Neprospělo by to tobě ani jemu. Takže nic nevím," řekl 45letý závodník, jenž se stále baví závoděním v brazilské sérii Stock Car a v prvním závodu letošní sezony se dokonce dostal na stupně vítězů.

Nevíme, zda Barrichellova snaha navštívit bývalého kolegu, pravděpodobně ležícího v kómatu, nějak souvisela s náročnou operaci, které se musel nedávno podrobit kvůli nádorovému onemocnění.

Kromě závodění se Barrichello věnuje také kariéře 16letého syna Eduarda, který bude závodit v americkém šampionátu F4. Pokud by si "Dudu", jak mladého závodníka přezdívají, pospíšil, mohl by v juniorských sériích dostihnout o tři roky staršího Micka Schumachera, kterého čeká druhá sezona v evropském šampionátu F3.