Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsa už Ferrari ani Honda nezajímají

Alonsa už Ferrari ani Honda nezajímají

Minulost je minulostí

Těžko tomu uvěřit, ale v posledních dnech či týdnech některá média skutečně informovala, že Fernando Alonso možná přestoupí do Toro Rosso, aby byl opět v továrním týmu Hondy! Žurnalisté jezdcům rádi připomínají nesprávná rozhodnutí, o to více pokud jsou, jako v Alonsově případě, doprovázená velkými prohlášeními. Léta bylo Alonsovi předhazováno, že po jeho přestupu k McLarenu ("který jako jediný dokáže porazit Mercedes"), začalo Ferrari vyhrávat závody a vypracovalo se na nejvážnějšího konkurenta Mercedesu.

Po rozchodu McLarenu s Hondou a dobrých zimních testech v podání nového partnerství Toro Rosso - Honda zase Alonso prohlásil: "Odhaduji, že budou někde mezi posledními třemi nebo čtyřmi a my chceme být mezi prvními pěti až šesti. Jsme šťastní, že jsme přešli k Renaultu. V porovnání s minulým rokem jsme byli o čtyři sekundy rychlejší." A opět se mu to nevyplatilo.

"V letech 2015 a 2016 se mě (novináři) neustále ptali na Ferrari," stěžuje si Alonso. "Od odchodu z Ferrari, po každém jeho vítězství, po každém pódiu, jste se mě (vy novináři) ptali, jestli lituju, že jsem odešel z Ferrari. Po čtyřech letech stále vyhrává Mercedes. Má čtyři mistrovské tituly a vy se mě už neptáte na Ferrari, ale na Toro Rosso.

A co Renault? V letech 2005 a 2006 jsem s ním získal dva tituly a nyní je zase konkurenceschopný. Já věnuji minimum pozornosti jiným týmům. Zvláštní, jak lidi vzrušuje tato věc sbývalými týmy. Vyptávají se mě na to a mně je to přitom v podstatě jedno."