Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams upřednostnil peníze, teď pyká

Williams upřednostnil peníze, teď pyká

Massa si opět nebral servítky

Když Felipe Massa loni končil kariéru v F1, nijak se netajil tím, že Williams s ním vůbec nezačal vyjednávat o možnosti podpisu dalšího kontraktu. A neměl problém vyslovit ani to, že tým z Grove se rozhodl vybírat jezdce podle tloušťky peněženky jejich osobních sponzorů. Teď vidí, že třetí nejstarší tým v šampionátu tápe na chvostu pole, protože peníze ani v F1 nejsou všechno.

"Je pravda, že tým na tom nebyl finančně dobře. Proto se podle mě rozhodli dát prioritu shánění peněz. Jenže jenom peníze vám výsledky neudělají," řekl 36letý závodník, když se byl v Římě podívat na ePrix. "Řeknu jen tolik, neodešel jsem se skloněnou hlavou. S lidmi v Grove mám nadále dobré vztahy a doufám, že se jim co nejdříve začne zase dařit, ale jsem rád, že jsem loni udělal vlastní rozhodnutí."

Ačkoli Massa jako jezdec Williamsu vybojoval pět pódiových umístění, nejvíce úspěchů získal v červených vozech a jejich letošní výkony ho příjemně překvapují.

"Popravdě, vůbec jsem to nečekal," řekl Brazilec o dvou vítězstvích Ferrari v prvních třech závodech. "Čekal jsem, že Mercedes bude daleko před Ferrari a že se na něj dotáhne Red Bull. Ale pro F1 je to skvělé, lepší než šňůra vítězství jednoho týmu.

Jsem rád, že se Ferrari vydařil vstup do sezony. V Maranellu v posledních dvou letech proběhly změny a mnozí si mysleli, že pouze k horšímu. Nicméně ukázali, že jsou velkým a dobře pracujícím týmem. Mám z toho radost, vždy jsem fandil Ferrari."