Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Force India se chce sestěhovat

Force India se chce sestěhovat

Pokud na to bude mít…

Force India hodlá přebudovat svoji infrastrukturu. Ovšem tak, aby mimořádné výdaje neohrozily technický vývoj, takže podle všeho půjde o běh na dlouhou trať.

Největší potíž spočívá podle provozního ředitele Otmara Szafnauera v tom, že centrála týmu je v Silverstone, aerodynamický tunel spolu s pracovišti příslušných odborníků se však nacházejí v deset kilometrů vzdáleném Brackley. „Naším plánem je, dostat všechny pod jednu střechu,“ uvedl Szafnauer.

Jenže hlavní sídlo již teď praská ve švech a v žádném případě nepojme dalších sto lidí. „Úkol je to náročný a nepůjde uskutečnit přes noc. Bude to trvat roky,“ zdůraznil Szafnauer s tím, že náklady je třeba držet v rozumné výši. „Je to všechno o penězích. Nechceme se pouštět do ničeho, co by omezovalo vývoj našich aut.

Indická stáj se s finančními problémy potýká již delší dobu. Sponzoři se navíc příliš nehrnou a tato situace potrvá zřejmě tak dlouho, dokud v jejím čele bude stát kontroverzní Vidžaj Mallya. Na otázku, zda je alespoň šance na zvýšení příspěvku od hlavního partnera BWT v souvislosti s jeho odchodem z DTM, dal Szafnauer vyhýbavou odpověď.