Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton: Titul z této sezony by byl cennější

Hamilton: Titul z této sezony by byl cennější

Na toto se čekalo od roku 2014

Loni si Lewis Hamilton nedokázal vynachválit, jak skvělou změnou je bojovat o titul proti Sebastianovi Vettelovi a týmu Ferrari a nebýt uzamčen v, často moc nepříjemném, interním souboji s týmovým kolegou. Nezastavilo ho to v cestě za čtvrtým titulem, ale letos dostal opět novou výzvu, konkurenceschopné Ferrari i Red Bull. Ale pokud zdolá i tuto překážku, další titul bude o to cennější.

"Kdo ví, co nás ještě čeká ve zbytku sezony? Pokud to takto půjde dál, bude těžké vyhrát," přiznává britský jezdec. "Ale pokud se objeví příležitost a my budeme první, bude to pro nás ještě cennější, protože to bude těžší sezona než předchozí."

Hamilton je přitom přesvědčen, že od Mercedesu momentálně nedostává nejrychlejší vůz.

"Jak jsem řekl, nic se nezměnilo. Můj cíl je stejný, ten se nezměnil, ale z víkendu na víkend je stále jasnější, že náš vůz není nejrychlejší. Po Melbourne jsme ztratili rychlost, a pokud se v Číně něco změnilo, tak jenom k horšímu. Takže momentálně jsme druhým nebo třetím nejrychlejším týmem a určitě budeme potřebovat zlepšit několik věcí, ale to není nemožné."

Na náročnou sezonu, avšak s dobrým koncem, je připraven i Hamiltonův šéf Toto Wolff.

"Loni jsme absolvovali náročný souboj s Ferrari, ale to nebylo nic ve srovnání s intenzitou tohoto boje. Tento typ výzvy se nemusí líbit každému, ale my jej milujeme. Tři týmy v divokém boji o vítězství. Jsme svědky vzrušujících závodů s předjížděcími manévry. Nejlepší jezdci F1 závodí v nejrychlejších vozech celé historie F1."