Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Ricciardo dojel s poškozeným křídlem

Ricciardo dojel s poškozeným křídlem

Red Bull: Hamilton byl moc rychlý

Max Verstappen (2. místo) sice nedokázal ohrozit vítězného Lewise Hamiltona, ale druhý bezchybný závod zakončený oslavou na stupních vítězů přišel vhod. Svět F1 může začít pomalu zapomínat na jeho sérii horších závodů ze začátku sezony.

"Druhé místo je něco, co jsme tady, na tomhle okruhu, vůbec nečekali. Když jsem už byl ve druhé zatáčce a můj vůz zůstal nepoškozený, spadl mi kámen ze srdce. Karty byly víceméně rozdány, takže jsem se staral pouze o vlastní závod. Bylo vidět, že Lewis nejede naplno, ale nebyli jsme daleko za ním a také jsme měli rezervu. Strategii jsme trefili dobře, měkké pneumatiky byly solidnější a mohl jsem trochu zatlačit, abych měl pak pohodlný konec závodu. Po dvou čistých závodech a dobrých výsledcích v řadě bude důležité udržet tohle tempo," je si vědom "Mad Max".

Není za první místo, ale…

Také Daniel Ricciardo (4. místo) chtěl být na stupních vítězů. Možná dokonce mohl být na Verstappenově místě, ale v periodě zastávek v boxech došlo, z dosud nezjištěných příčin, k dvojnásobnému poškození předního křídla.

"Jsem samozřejmě zklamaný, je škoda přijít o stupně vítězů. Rozhodně jsme měli rychlost na lepší než čtvrté místo a připravoval jsem se na dobrý souboj s Maxem, ale z nějakého důvodu se poškodilo přední křídlo," řekl Australan. "Na superměkkých pneumatikách jsme byli před zastávkou hodně rychlí. Nevím, zda stejně jako Lewis, ten byl velmi rychlý, ale vzdalovali jsme se Kimimu a doháněl jsem Maxe. Potom, asi tak dva kola před zastávkou, začal být vůz nedotáčivý a mechanik si všiml poškození na levé straně. Po zastávce se pak zlomila stejná věc na pravé straně. Kvůli poškození jsme měli méně aerodynamického přítlaku, vůz byl nedotáčivý a pneumatiky trpěly. Pozitivní je, že jsme získali dost bodů, ale rozhodně jsme měli rychlost na lepší než čtvrté místo."