Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Lowe čelí nové výzvě

Lowe čelí nové výzvě

Williams se chce odrazit ode dna

Velké kritice je v poslední době kvůli špatným výsledkům podroben tým Williams. Po domácím závodě v Silverstone se do něj opřel Jacques Villeneuve a na paškál si vzal především šéfku Claire Williamsovou. Nyní se k situaci vyjádřil v pořadí druhý nejdůležitější člověk stáje, technický ředitel Paddy Lowe.

Při různých příležitostech jsem čelil všemožným výzvám, ale tato situace je pro mě nová. V mojí dosavadní kariéře jsem nikdy nepracoval u týmu, který by výkonnostně neměl na přední příčky. Vždy jsem se pohyboval v takovém, který byl nahoře nebo minimálně těsně za těmi úplně nejlepšími,“ přiznal.

Williams hodně sráží především nekonkurenceschopný vůz FW41, se kterým získal v této sezoně jen čtyři body. A přestože mladíci Stroll a Sirotkin jsou talentovaní, je otázkou, jestli by Williamsu v této krizi, kdy prakticky nic nefunguje, nepomohl spíše někdo zkušenější.

 

Williams by nejraději letošní sezonu vymazal ze své historie

 

Lowe ale věří, že se mohou zvednout i v současném složení. „Je pravda, že při zpětném pohledu bych některé věci za poslední rok udělal jinak. Takový už je život. Nalézáte výzvy, učíte se z nich, získáváte zkušenosti, abyste příště odvedli lepší práci. Čím více se dostáváme k pochopení toho, co a proč je špatně, tím více jsme odhodláni udělat další krok. Máme dobrý tým, někteří lidé tady v Grove jsou skvělí. Pokud budeme postupovat správným směrem, můžeme ještě nepříznivý vliv zvrátit,“ uvedl Lowe.