Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zemřel Sergio Marchionne

Zemřel Sergio Marchionne

Bývalému prezidentovi Ferrari bylo 66 let

Sergio Marchionne je mrtev. Někdejší šéf koncernu Fiat Chrysler a prezident Ferrari zemřel dnes ve věku 66 let v důsledku pooperačních komplikací.

Jeho kritický zdravotní stav byl i příčinou, proč vedení společnosti přikročilo v závěru minulého týdne k jeho vystřídání ve funkcích, které dosud zastával. Do čela Fiatu byl vybrán Mike Manley, prezidentem Ferrari se stal John Elkann a jeho ředitelem Louis Camilleri.

Bohužel se stalo to, čeho jsme se všichni obávali. Náš přítel Sergio tu už není. Zůstane natrvalo v naší paměti,“ uvedl před novináři zjevně dojatý Elkann. „Budeme střežit jeho odkaz a dále na něm stavět. Především pokud jde o jeho odpovědnost a otevřenost. V těchto disciplínách byl opravdovým mistrem.

Díky za vaši práci, nasazení a výsledky. Itálie na vás může být hrdá,“ napsal na svůj twitterový účet italský ministerský předseda Paolo Gentiloni.

Sergio Marchionne se narodil v roce 1952 v Chieti. Od roku 2003 působil v dozorčí radě Fiatu. Jeho nejvyšším představitelem byl jmenován o rok později. Současně převzal po Lukovi di Montezemolovi také řízení Ferrari. Proslul bezpodmínečným hájením zájmům Scuderie ve F1, nejnověji v souvislosti s přípravou technických předpisů pro sezonu 2021.