Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Horké novinky ze Spa-Francorchamps

Horké novinky ze Spa-Francorchamps

Exkluzivní zpravodajství ze čtyřiadvacetihodinovky

Ardeny si letos přichystaly nezvykle horké počasí s teplotami významněji přesahujícími třicet stupňů. Nejinak je tomu i v předvečer víkendového „odpočinku“. V tomto období se zde teploty obvykle pohybují v rozmezí 25 – 30 °C. Typické místní klima se ve středu i ve čtvrtek připomnělo náhlými přeháňkami, další déšť je předpovídán až na sobotu.

Letošní novinkou byl čtvrteční noční trénink, jehož vítězem se stal mercedes týmu AKKA-ASP. Vůz je v Belgii ve zbarvení odlišném od dosavadního tmavě modrého.

 

Huracán č. 63 používá odlišnou konstrukci hlavních světlometů. Ostatní vozy týmu Grasser jsou i nadále vybaveny osvětlením s pásky připomínajícími dvě písmena ypsilon.

 

Na vozech se horečně pracuje. Huracán týmu Antonelli odhaluje více, než je běžné.

Mercedes týmu Black Falcon, vážně poškozený po havárii Al Faisala v úvodním tréninku, je již opraven

Na listinu účastníků Intercontinental GT Challenge bylo dodatečně zapsáno bentley týmu Parker, nasazené ve třídě smíšených posádek. Seznam nyní čítá devatenáct soutěžících, sedmnáct bojuje o body v klasifikaci výrobců.

České zástupce ve startovní listině letos nenalezneme. V zázemí totéž neplatí, neboť v týmu Rowe působí Jarek (vlevo) a Erik Janišové.

Středeční přehlídky se kromě mercedesu týmu SMP nezúčastnil také ve třídě Silver Cup nasazený nissan týmu RJN. V tomto případě výletu do Spa zabránila závada na řízení.

Na tradiční tiskové konferenci s představením novinek na rok 2019 vystoupila kromě vedoucího SRO řada osobností z partnerských organizací. Dle zveřejněného kalendáře BGTS se na konci května budou moci čeští fanoušci vydat na víkend krátkých závodů na relativně blízkém Red Bull Ringu.

V padoku je k vidění řada expozic, v nichž se výrobci chlubí svými vozidly.

Nedlouho po skončení superpole byla před Eau Rouge na dvě hodiny umístěna výstava historických cestovních vozů, spjatých s belgickým podnikem.

Pod Raidillonem byla k vidění soudobá technika. Dveře do Audi R8 společnosti SRO byly otevřené. Vůz byl darem automobilky při příležitosti loňských listopadových oslav aktivit Stéphane Ratela.

Další možností byla procházka boxovou uličkou

Zdatnější diváci si mohli během dvou hodin užít procházku po sedm kilometrů dlouhé dráze okruhu Spa-Francorchamps. Většina z nich došla do dva kilometry vzdáleného esíčka Les Combes.

Autor fotografií: Tomáš Krejčík