Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Sainz by neměl do McLarenu spěchat

Sainz by neměl do McLarenu spěchat

De la Rosa: S Alonsem je těžké vyjít

Na přestupovém trhu se pozornost obrací k borcům ve druhém sledu. Situace u velkých týmů se totiž víceméně vyjasnila. Ricciardovo prodloužení smlouvy u Red Bullu se očekává k termínu VC Belgie a čím dál více symptomů nasvědčuje tomu, že ani veterán Kimi Räikkönen ještě není u Ferrari odepsán. Do centra dění se tak přesouvá zejména Carlos Sainz.

Jak známo, syn rallyového mistra světa je do Renaultu na rok toliko zapůjčen. V zásadě se před ním rýsují tři varianty. První je návrat do mateřského Red Bullu. V jeho áčku pro něj ale na 99 procent místo nebude a Toro Rosso by už asi bral jako výrazný krok zpátky.

Pak může zůstat u Renaultu. Ten by ho ovšem nejspíše musel vyplatit z kontraktu. Což se nejeví být zrovna průchodným řešením.

Třetí eventualita se zdá na první pohled jako nejpravděpodobnější. V McLarenu by vystřídal Stoffela Vandoornea a stal se parťákem Fernanda Alonsa.

Před touto zdánlivě bezvadnou kombinací však svého krajana důrazně varuje expilot F1 Pedro de la Rosa: „Ideální volba? Podle mě by bylo lepší, kdyby se s Fernandem nepotkali,“ uvedl v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Candena Ser Radio. „Je velmi těžké být jeho kolegou. Proto by měl do McLarenu přijít někdo jiný, Carlos v něm bude trpět.“ Podle De la Rosy je třeba, aby Sainz ještě tak dva roky sbírat zkušenosti, než se někomu, jako je Alonso, postaví jako rovný s rovným. „Pokud by teď Renault udělal tu chybu a zbavil se ho, určitě najde uplatnění jinde,“ sdělil bez bližšího upřesnění muž, který má se stájí z Wokingu vlastní bohaté zkušenosti.

Pedro de la Rosa strávil ve službách McLarenu plných deset sezon