Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Verstappen nechtěl riskovat a šance utekla

Verstappen nechtěl riskovat a šance utekla

Red Bull: Daniel pochopil Lewise

Býci vybojovali pátý největší bodový příděl v sezoně a porazili Ferrari. Verstappen pošesté v sezoně vystoupil na stupeň vítězů a bodově utíká týmovému kolegovi. Navíc se nedopustil ani náznaku jezdecké chyby.

Max Verstappen (2. místo) závod komentoval slovy: „Škoda, že se Sebastian dostal tak brzy přede mě, ale nemohl jsem s tím nic dělat, protože jsme oba jeli na plný knedlík. Dokázal jsem si držet stopu, jenže jsem nemohl čelit jeho rychlosti. Jedinou reálnou šanci na vítězství jsem měl hned při startu, ale bohužel to bylo takové trochu zmatené. Potom jsem už věděl, že mi šance utekla.

O chvíli později Sebastian Vettel zaútočil a předjel Maxe Verstappena

Naštěstí mi tým připravil výbornou strategii a zásluhou vynikající zastávky v boxech mě vrátil na druhé místo. Když jsem se díky opozdilcům přiblížil těsně k Lewisovi, ani jsem si nemyslel, že by bylo možné ho předjet. V Singapuru se předjíždí těžko, a tak jsem nechtěl riskovat. Také bylo poněkud nesportovní, jak ho zdržovali jezdci, kteří se mu neuhýbali z cesty. Za zpomalovacím vozem jsem měl zase problémy s jízdními vlastnostmi vozu a výjezd z boxů po přezutí byl hrozný, ale nakonec jsme to zvládli a dosáhli výsledku, jaký jsme chtěli.

Daniel Ricciardo pochopil, co se Hamiltonovi nelíbilo v Monaku

Daniel Ricciardo (6. místo) byl limitován startem ze třetí řady. Jak do závodu vyrazil, tak dojel. Nic nezkazil, nic nevymyslel. A vyjádřil se věcně: „Závod byl nakonec docela takový, jak jsme očekávali, jenom jsme doufali v dokonalou strategii. Zkusili jsme něco jiného tím, že jsme vydrželi dlouho na hyperměkkých pneumatikách. Rychlost jsme měli dobrou, ale městský okruh je bezva, jedině když startujete z čela. Jinak se nejenom špatně předjíždí, ale také jezdí v závěsu. Proto je tady víc než jinde důležitá kvalifikace. Takže jsme závod prohráli vlastně už v sobotu.

Dokázal jsem dohonit Kimiho a pár kol se držet těsně za ním, jenže pak jsem si musel nechat odstup. Měl jsem sice rychlost na to, abych se mu zavěsil za převodovku, ale ani jednou jsem nebyl tak blízko, abych se mohl pokusit o předjížděcí manévr. Nezbývalo mi než doufat, že udělá chybu nebo že se Kimi a Valtteri pustí do souboje a já budu ten třetí, který se směje. V třinácté zatáčce posledního kola jsem už byl blízko, ale ne dost. Na městských okruzích závodím rád, na druhé straně mohou být ubíjející. V Monaku jsem poslouchal, jak si Lewis stěžuje, že tvrdne na sedmé pozici, a teď už chápu, na co si stěžoval. Myslím, že jsme všichni byli na jedné lodi. Rád bych dnes býval bojoval o vyšší příčky, bohužel to nešlo. Teď skočím do ledové lázně a zchladím se.