Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Whiting provedl inspekci Zandvoortu

Whiting provedl inspekci Zandvoortu

Okruh má podle něj značný potenciál

Charlie Whiting nedávno absolvoval inspekci okruhu v Zandvoortu. Vypadá to, že to Nizozemci s obnovením své velké ceny myslí vážně.

Na autodromu uprostřed dun se F1 naposledy představila v roce 1985. Do historie vešel závod tím, že v něm Niki Lauda dosáhl svého posledního vítězství. Od té doby se trať zásadním způsobem proměnila a zapracovalo se i na zázemí.

Myslím si, že Zandvoort má v sobě značný potenciál,“ prohlásil ředitel velkých cen. „Bude potřeba upravit několik drobností, ale vůle k dosažení cíle tady je. Pokud jde o bezpečnost, podle mě je na dostatečné úrovni. Sdělil jsem místním činitelům několik svých návrhů, které se setkaly s pozitivním ohlasem.“ Potom ale dodal zásadní věc: „O obchodních záležitostech jsme vůbec nejednali.“ To také není ve Whitingově gesci.

 

V Zandvoortu hostovala F1 naposledy v roce 1985

 

Plán na obnovu VC se zrodil jako reakce na masovou popularitu Maxe Verstappena. Fandové v oranžových tričkách zaplňují tribuny po celé Evropě, tak proč jim nedat příležitost vidět svého miláčka i v domácím prostředí? Každopádně jako první reálný termín připadá v úvahu rok 2020. Pozorovatelé nicméně počítají, že to bude ještě později.