Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Závod snad bude teplejší a lepší

Závod snad bude teplejší a lepší

McLaren: Propadl sítem první části

Fernando Alonso (16. místo) je se svým vlastním kvalifikačním výkonem spokojený, ale s vozem McLaren MCL33 se nedostal ani do druhé části kvalifikace. K postupu mu chyběla méně než desetina sekundy, ale pozice na startu získá alespoň díky penalizacím jezdců Toro Rosso.

"Z pohledu času na kolo a kola samotného to byla dobrá kvalifikace. Obě měřená kola byla čistá, neuvízl jsem v hustém provozu, nebyly žádné problémy s technikou, vůz byl dobrý a poslouchal, takže jsme víceméně využili jeho potenciál. Více jsme dnes dosáhnout nemohli. Bohužel, na suché trati jsme nebyli konkurenceschopní. Od Q2 nás dělily milisekundy a od jedenáctého místa pouze jedna nebo dvě desetiny.

Snad je před námi těsný závod a nakonec zabojujeme o body. Obyčejně jsme v neděli trošku konkurenceschopnější než v sobotu, takže s dobrým startem a strategií a kdyby před námi došlo k nějakým incidentům, tak bychom mohli dostat pár míst zdarma," doufá Alonso.

Žádné světlo na konci tunelu, snad bude aspoň nějaká zábava

Stoffel Vandoorne (20. místo) těžko mohl hledat pozitiva, v kvalifikaci skončil poslední. I jemu pomohou tresty Pierra Gaslyho a Brendona Hartleye, ale je otázkou, zda je může udržet za sebou.

"Nebyla to skvělá kvalifikace. Sobota byla tenhle víkend prvním dnem na suché trati, ale my jsme doufali, že bude pršet. Předpověď nějaký čas tvrdila, že by mohlo, ale nakonec nikde ani mráček. Nikdy neprší, když to potřebujeme!

Ultraměkké pneumatiky nám nesedly. Nevyhovují nám jejich vlastnosti, nepřinutíme je pracovat správně. Nakonec jsme byli rychlejší na superměkkých. Dobrou zprávou je, že v závodě nejspíš nebudeme ultraměkké potřebovat. Uvidíme, zda se budou dát získat nějaká místa. Těším se, snad to bude zábavný závod," řekl Vandoorne.