Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vandoorne simulačním jezdcem Mercedesu

Vandoorne simulačním jezdcem Mercedesu

Naděje umírá poslední

Toto Wolff sice má nasmlouvaných tolik jezdců, že ani neví co s nimi, ale pod stříbrnými křídly se přesto našlo ještě trochu místa pro Stoffela Vandoornea.

Jak už jistě víte, belgický jezdec, který v roce 2015 rozdrtil konkurenci v GP2 a rok poté dokázal vyhrávat i v exotické sérii Super Formule, se u McLarenu neuchytil a s těžce poškozeným renomé odchází do formule E. Tam bude příští sezonu závodit za tým HWA , předskokana Mercedesu, jenž do série oficiálně vstoupí i s vlastním elektromotorem o rok později.

Už tak bylo zajímavé, že za budoucí tým Mercedesu bude závodit Vandoorne, zatímco Pascal Wehrlein se s ním rozloučil a ve stejné sérii bude závodit za indickou Mahindru. Jak se však dozvídáme, Vandoorne bude pro Mercedes pracovat i ve F1. Po odchodu z McLarenu se stane simulačním jezdcem stříbrného týmu.

"Stoffela máme velmi rádi a potřebujeme jeho zkušenosti a talent pro jízdu v simulátoru. Budoucnost ukáže, zda mu to otevře dveře k dalším příležitostem. Je ještě mladý a má ohromný talent. Stoffelova kariéra nekončí," řekl Gwen Lagrue, který je šéfem programu Mercedesu pro mladé jezdce i manažerem Georgea Russella.

Ježdění v simulátoru nemůže být zdaleka tak vzrušující jako ve skutečném voze a už vůbec nemá nic společného se závoděním, ale Vandoorne takto alespoň zůstane v kontaktu se světem F1. Možná se mu ještě podaří vrátit do závodního kokpitu, jako příští rok Daniilu Kvjatovi, jenž byl letos simulačním jezdcem Ferrari. Za zmínku stojí, že když Wolff v posledních letech mluvil o nástupu nové generace talentovaných jezdců, zpravidla dával Vandoornea na jednu úroveň s Pascalem Wehrleinem, Estebanem Oconem, Lancem Strollem a Maxem Verstappenem.