Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Motor Renaultu se dotáhne na konkurenci

Motor Renaultu se dotáhne na konkurenci

Zbytku vozu to potrvá déle

A je tu polovina prosince 2018. To už je vhodný čas na všechny druhy odvážných predikcí pro sezonu 2019. Cyril Abiteboul se do toho pustil s velkou vervou. Opět slibuje, že motor z francouzského Viry-Châtillonu dožene Mercedes a Ferrari. A opět hovoří o tom, že před britskou základnou továrního týmu v Enstone je ještě dlouhá cesta.

"V závodě máme o 15 až 20 kilowattů (20 až 27 koňských sil) méně, ale v kvalifikaci to odhadujeme na 40 kilowattů (53 koňských sil), což už je hodně," přiznává generální ředitel Renaultu Sport. "Na základě toho si myslíme, že s motorem Mercedesu nebo Ferrari bychom se v Abú Zabí kvalifikovali na sedmé místo (reálně obsadili desáté a jedenácté místo, pozn. red.). Takže jsme měli lepší vůz než naši soupeři ze středu pole, ačkoli ne na úrovni špičkových týmů. Proto je nyní prioritou vývoj motoru.

Příští rok už nechci mluvit o tom, že nám v kvalifikaci chybí výkon. Není důvod, proč bychom během zimy nemohli vymazat ztrátu na Mercedes a Ferrari. Šasi to potrvá o něco déle."