Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull bude letos vyhrávat závody

Red Bull bude letos vyhrávat závody

Tost je rád, že se v Hondě nemýlil

Franz Tost, šéf Toro Rosso, byl od prvního dne zahájení spolupráce nadšený Hondou. To se o jeho vztahu s Renaultem dříve říci nedalo. I jeho optimismus a spokojenost nejspíš pomohly přesvědčit Red Bull, aby se také odtrhl od Renaultu a vložil své naděje do japonských inženýrů. Pohonné jednotky jsou dnes již ve vozech a vypadá to nadějně. Rakušan věří, že Red Bull bude letos vyhrávat závody.

"Mám z toho velkou radost," řekl Tost o pokrocích motoru Honda. "Splnili všechna očekávání, která jsem do nich vkládal. A jsem si jist, že překlenou propast ke špičce, že Red Bull s nimi bude vyhrávat závody a že i pro nás to bude výhodná kooperace."

Loni se o výměně dodavatele motoru rozhodlo relativně pozdě v průběhu roku, což vedlo ke kompromisům na obou stranách a nakonec i předposlednímu místu v Poháru konstruktérů. Na tuto sezonu by už tým i Honda měly být lépe připraveny.

"Musím říci, že mnohem lépe. Z pohledu integrování motoru je tento vůz velkým krokem vpřed. Měli jsme mnohem více času, takže naše technické oddělení mohlo odvést lepší práci. K tomu je třeba připočíst velmi dobrou spolupráci s Hondou a také s Red Bull Technology. Vše funguje jako dobře namazaný stroj," netajil se svou spokojeností Tost.

Současně ale také prozradil, že Red Bull Technology jeho týmu nedodává všechna svá nejnovější řešení a hodně věcí je z loňského RB14: "Komponenty, které nějak souvisejí s pohonnou jednotkou, jsou stejné specifikace jako u Red Bullu. Většina ostatního, co (od Red Bull Technology) dostáváme, je loňské specifikace."