Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Jak se bude jmenovat případná konkurenční série?

Jak se bude jmenovat případná konkurenční série?

Automobilky se zatím neshodly, že to bude Grand Prix Racing.

Automobilky připravující z pohledu Formule 1 konkurenční sérii se ještě nedohodly na tom, jaké bude její jméno. Označení Grand Prix Racing, o kterém se začalo hovořit jako o synonymu nové série, by tak nakonec mohlo ještě doznat změny.

Pět automobilek prosazujících novou sérii - BMW, Renault, Mercedes-Benz, Toyota a Honda, se ve čtvrtek setkaly s devíti týmy. Předmětem jednání byla diskuse nad budoucností nové série a revize postupu při stanovování budoucích nařízení.

Jedním z témat bylo rovněž jméno nového šampionátu. Honda a Toyota daly na vědomí, že nechtějí být spojovány s původním GPWC a že se chtějí angažovat v něčem jiném.

Po prohlášení popisujícím výstup čtvrtečního jednání mohl vzniknout dojem, že označení Grand Prix Racing reprezentuje nové jméno série.

Burkahrd Goeschel z BMW uvedl: "Těšíme se na pokračování konstruktivního dialogu ohledně budoucnosti Grand Prix Racing. Nejdříve však musíme dokončit proces, kterým jsme se vydali."

GPR (zkratka pro Grand Prix Racing) je podle všeho sice preferovanou možností, ale konečné rozhodnutí na toto téma doposud nepadlo.

Tiskový mluvčí automobilek uvedl: "Žádné rozhodnutí doposud nepadlo. Nadále na tom pracujeme."