Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Leclerc a Verstappen si vyměnili role

Leclerc a Verstappen si vyměnili role

Verstappen přišel o vítězství, Leclerc se obhajoval

O vítězi minulé velké ceny rozhodl kontakt mezi vozy Maxe Verstappena a Charlese Leclerka. Prvně jmenovaný počkal s brzdami, v zatáčce byl v silnější pozici a Leclerc měl na výběr pouze dobrovolný ústup anebo kolizi, přičemž si vybral to druhé. Po závodu Leclerc mluvil o neférovosti, Verstappen o tvrdém závodění. Teď ale přinášíme video, ve kterém mají vyměněné role.

Jedná se o záznam z roku 2012, kdy se dnes 21letý Nizozemec a stejně starý Monačan potkali v závodě motokár série WSK Euro. Verstappen si v něm stěžuje na neférové ​​počínání soupeře poté, co přišel o vítězství.

"Bylo to prostě neférové. Já vedu, on mě chce předjet. On do mě strčí, já strčím do něj a on mě pak vystrčí mimo trať. To není spravedlivé!" řekl redaktorovi TKart Magazine mladík kráčející za svým otcem, bývalým závodníkem F1.

"Nic to nebylo, pouze běžný závodní incident," sdělil klidným hlasem Leclerc stejnému novináři.

"Ano, je to zábavné, jsou toho plné sociální sítě," přiznává dospělý Leclerc před VC Velké Británie. "Uplynulo sedm let a všechno je stejné, jenomže naopak a ve formuli 1, kde závodíme za špičkové týmy."