Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pérez se zlobí na Ricciarda

Pérez se zlobí na Ricciarda

Australan si prý v kvalifikaci počínal neuctivě

O rozruch se v závěru první části kvalifikace na Velkou cenu Maďarska postarali Sérgio Pérez s Danielem Ricciardem. Vzájemně si totiž pokazili svá poslední kola ještě před jejich začátkem, když se nejprve Ricciardo pokusil Mexičana předjet a ten mu následně útok vrátil.

Jezdec Racing Pointu nebyl s počínáním svého oponenta vůbec spokojen. „Když vidíte před sebou vůz, tak každý zvýší rozestup. To, co Daniel předvedl, bylo podle mého názoru velmi neuctivé. Pokazil kolo jednak sobě, ale také mně. Kolo jsem zahajoval velmi blízko Norrisovi a Daniel byl těsně za mnou. Zkrátka to pro nás byl špatný den. Musel jsem přidat, jelikož to byla poslední zatáčka. Jinak bych začal kolo velmi blízko u Ricciarda. Takhle jsem se ale zase příliš přiblížil k Norrisovi,“ řekl Pérez.

Daniel Ricciardo nečekaně ztroskotal už v úvodní části kvalifikace

Rozčarování ovšem po kvalifikaci panovalo také u bývalého pilota Red Bullu: „Ve skutečnosti to bylo v pořádku, ale poslední pokus je rozhodně něco, co musíte absolvovat. Na začátku kola to byl ale tak trochu chaos. Připletli jsme se do kolony vozů a v tom momentě jsem si říkal, že jsme mohli vědět lépe, co v poslední zatáčce nastane a zda si mám včas vytvořit odstup. Tudíž jsem si mezeru nevytvářel, pak jsem přijel do poslední zatáčky a tam se každý připravoval,“ uvedl Australan.

Co byste dělali? Zkusili předjet a udržet v pneumatikách teplotu nebo se drželi zpátky a zahájili kolo se studenými gumami? Zkusil jsem přidat, ale Pérez a ostatní nejeli. Cítil jsem, jak si s Pérezem kazíme kolo. Bylo ale již příliš pozdě na to, aby se něco stalo. Zítra je další den, uvidíme, co se stane. Momentálně jsem ale nejvíc rozrušený, co jsem kdy byl.

Jak Ricciarda, tak Péreze stál tento incident postup do druhé části kvalifikace. Zatímco první jmenovaný se umístil na 18. pozici, druhý o příčku výše.