Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Grosjean není ten, kdo je tady navíc

Grosjean není ten, kdo je tady navíc

Někdo ale bude muset zavřít dveře zvenčí

Esteban Ocon se vrací do formule 1, bude závodit za tým Renault. Dobrá zpráva pro F1 a obzvlášť pro Francii. Tedy kromě těch jezdců, včetně Francouzů, kteří jsou ve F1 teď a nemají smlouvu na další rok. Když jeden jezdec přijde a míst je a bude stále pouze dvacet, tak jeden bude muset také odejít.

Nico Hülkenberg byl vytlačen z Renaultu, kterému se loni povedlo ulovit hvězdného Daniela Ricciarda a letos jednoho z nejtalentovanějších nováčků. Jenže Hülkenberg se nezdá být nějak evidentně pomalejší než je Ricciardo, má dobré renomé, na důchod je moc mladý a je dost možné, že si někde místo najde.

Jistě, je tu možnost, že by Hülkenberg skutečně šel alespoň na rok do týmu Red Bull Racing, jak se spekulovalo před pár měsíci, což by mohlo z druhé stáje Red Bullu vytlačit jiného Francouze, Pierra Gaslyho. Mnohem pravděpodobnější ale je, že si Red Bull ponechá své čtyři jezdce a nějak je rozdělí do dvojic.

Sedačku nepříliš zářícího Antonia Giovinazziho blokuje nárok juniorského programu Ferrari, takže zůstávají pouze dvě místa. Ve Williamsu nemá jistotu Robert Kubica, jenže Hülkenbergovi se do aktuálně posledního týmu nejspíš moc nechce, o to víc, že ​​tam už jednou dostal padáka. A ani nemá tak tlustou peněženku jako Polák a také Nicholas Latifi, aktuálně druhý v šampionátu F2 a testovací jezdec Williamsu.

Pak už zbývá jediné místo. U Haasu končí smlouva Romainu Grosjeanovi. Má 33letý jezdec, v tabulce šampionátu čtvrtý od konce, velký problém?

"To si opravdu nemyslím," tvrdí Grosjean. "Samozřejmě, někdo přišel a někdo bude muset odejít. Dobře pro Estebana, ale víceméně se vědělo, že se vrátí. Francouzská média to prozradila už v pondělí nebo v úterý (před VC Belgie). Ve skutečnosti se tímto nic nemění, bude ještě spousta fám a spousta zábavy pro žurnalisty."

Haas přes letní přestávku s Grosjeanem nekomunikoval.

Ne, všichni měli volno. Řekl bych, že příští dva týdny budou rozhodující. Všichni čekali, co oznámí Mercedes. Stalo se a hned bylo také oznámeno, kam míří Esteban. Je pár volných sedaček a v našem týmu je jedna z nich. Ale ještě bude spousta spekulací o spoustě jezdců. Nepřekvapilo by mě, kdyby někdo napsal, že se vrátí Jacques Villeneuve, nebo tak něco," myslí si Francouz.

Bývalí jezdci F1 v poslední době často míří do formule E nebo IndyCar. Grosjean, otec rodiny, ale IndyCar vyloučil.

"Formule E je velmi, velmi odlišná od F1, ale je tam dobrá konkurence, přicházejí automobilky, závody jsou hodně vzrušující. IndyCar určitě ne, ovály mě děsí."