Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

McLaren se začíná chovat jako velký tým

McLaren se začíná chovat jako velký tým

Mentalitu středu pole musí opustit

Carlose Sainze hodně potěšil průběh včerejší kvalifikace. Obsadil v ní moc dobré sedmé místo, první pro jezdce ze "zbytku světa". Ale o tom řeč není, na to si zkušenější z jezdců McLarenu už celkem zvykl.

Mluví o pokusu dostat se do Q3 na středně tvrdých pneumatikách, jako to udělaly Mercedes a Ferrari. Pneumatiky jsou v Mexiku extrémně namáhány, takže startovat na tvrdší, odolnější směsi by bylo v závodě výhodou. Pravda, tentokrát to nevyšlo a Španěl se musel na trať vrátit na měkkých, ale aspoň se nebál to zkusit a ukázat sebevědomí.

"Poprvé v této sezoně jsme začali myslet jako jeden z velkých týmů," řekl s úsměvem Sainz. "Pokusili jsme se přes druhou část kvalifikace dostat na středních pneumatikách a téměř se nám to povedlo i přes zablokování kol a hustý provoz v rychlém kole. Už fakt, že jsme se o to pokusili, je signálem, že jsme na správné cestě a svému vozu právem plně důvěřujeme. Možná jsem se mohl do Q3 dostat i dalším pokusem na středních pneumatikách, ale to by bylo zbytečné riziko, když vím, že na měkkých budu rychlý."

Dnes Sainz i s týmovým kolegou Landem Norrisem budou muset po startu spěchat, aby si před středem pole vytvořili co největší náskok, než budou muset zastavit u mechaniků. Jinak by se od nich mohli vrátit až na úplném chvostě.