Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Černé auto pro Černého

Černé auto pro Černého

Příbramského jezdce čekají bitvy na dvou frontách

Na dnešní tiskové konferenci představil tým Mogul Benzina Racing21 vůz pro svého nového jezdce Jana Černého. Pilot z Příbrami nastoupí se speciálem Volkswagen Polo R5 do kompletního tuzemského šampionátu v automobilových soutěžích. První start jeho i navigátora Petra Černohorského čeká začátkem dubna na Valašské rally.

Jsem rád za důvěru Vojty Štajfa, který mi předá řadu poznatků o řízení. Auto jsem si poprvé vyzkoušel loni v říjnu a hned jsem si ho zamiloval. Časy zatím ukazují zlepšení oproti minulým ročníkům,“ uvedl. 

Jan Černý pojede letos automobilové soutěže i rallyekros

Kromě toho však má v úmyslu absolvovat šest závodů letošního mistrovství Evropy v rallyekrosu se Škodou Citigo S1600. „Sice jsem v této disciplíně několik let nestartoval, ale díky stájím Pajr Motorsport a LMP Racing máme naplánován velký počet testů a přípravných klání. Věřím, že mi to pomůže i v rallye, protože najedu daleko více kilometrů než v minulosti,“ podotkl Černý.

Došel jsem k rozhodnutí posunout svoji roli v týmu více do manažerské roviny a spojit síly se špičkovým českým soutěžákem, jakým Honza Černý v současnosti bezpochyby je,“ prohlásil šéf Racingu21 Vojtěch Štajf. Neznamená to však, že by on sám končil s aktivní činností. Zúčastní se domácího seriálu ve sprintrallye a s Černým se utká v přímém souboji na Rally Bohemia.