Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Další špatný rok a končíme

Další špatný rok a končíme

Haas otevřeně o budoucnosti svého týmu

Že by první signály odchodu bez pocty? Gene Haas se v nejnovějším díle seriálu Netflixu Drive to Survive přiznal, že nestojí o další katastrofální rok, podobný tomu loňskému. „Kdybychom měli pořád jezdit vzadu, nechci být toho součástí,“ prohlásil.

Haase děsí hlavně náklady, spojené se zavedením nových předpisů od roku 2021: „Čekám na to, jak dopadne začátek sezony. Pokud se nám povede, je tu pořád ještě šance, že budeme pokračovat. Další špatný ročník si už nemůžeme dovolit. Jsme ve F1 pět let. Řekněme, že máme za sebou jakousi zkušební fázi. Teď musí padnout rozhodnutí, co dál.

Smlouva s Liberty Media vyprší týmu na sklonku tohoto roku. Novou dosud nepodepsal. Takže… „Netvrdím, že balíme. Všechno potřebuje svůj vývoj. Ale znovu takových pět let, to už ne,“ svěřil se Haas.

Gene každoročně investuje sto milionů dolarů ze své vlastní kapsy. V téhle chvíli je už lehce netrpělivý, protože po třech dobrých létech jsme v krizi. Vždycky chce mít úspěch,“ povzdechl si šéf stáje Günther Steiner. 

Výsledky testů týmu příliš optimismu do žil nenalily. Foto: Haas

Vavřínů se americký byznysmen v minulých měsících ovšem nedočkal. Právě naopak. Haas v Poháru konstruktérů spadl z páté na devátou příčku a atmosféra v něm zhoustla. Oba jezdci upoutali pozornost maximálně tak vzájemnými kolizemi.

Navíc se nevedlo ani po ekonomické stránce. Titulární sponzor Rich Energy místo slíbených 60 milionů dolarů přinesl jen nežádoucí publicitu.

Máme dobrý tým. Jeho členové ze sebe vydávají všechno. Jenže když se nepodaří přimět auto, aby podávalo alespoň trochu slušné výkony, nezbývá než se ptát, co se vlastně děje a zda to vůbec má nějakou cenu,“ dodal Haas.