Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ve formuli Renault se znovu objeví žena

Ve formuli Renault se znovu objeví žena

V Silverstone uvidíme Garcíovou

Poslední případ, kdy se závodního víkendu Eurocupu formule Renault zúčastnila žena, nastal předloni na Hockenheimringu. Tehdy jsme mohli vidět v akci Švýcarku Sharon Scolariovou.

Letos se v šampionátu představí zástupkyně něžného pohlaví znovu. Bude jí tentokrát Belén Garcíová. Španělka nastoupí v barvách stáje Global Racing Service do úvodního podniku na okruhu Silverstone. Tento start pojme jakožto přípravu na svou účast v kompletním letošním ročníku ryze ženské W Series.

„Od doby, co si jsou vozy těchto dvou šampionátů velmi podobné, se pro mě jedná o ideální místo pro přípravu. Velký rozdíl v tomto případě představuje pouze pohonná jednotka. Zatímco zde budu závodit s motorem Renault, ve W Series pohání monoposty Alfa Romeo. Je to šampionát vysoké úrovně a jde o skvělou příležitost. Cílem je dobře se připravit na W Series a já jsem přesvědčena, že to můžu zvládnout skvěle. Konkurence vám podává aktuální obraz stavu věci, nutí vás prožívat různé situace a dostat ze sebe to nejlepší,“ těší se dvacetiletá závodnice na své britské vystoupení.

V kokpitu vozu týmu Global Racing Service se Garcíová neobjeví poprvé. Loni se stájí absolvovala kompletní ročník španělské F4, v němž obsadila celkové 15. místo. Vědět o sobě dala zejména během druhého závodu úvodního podniku sezony v Navaře. V něm totiž zvítězila. S monopostem specifikace F4 loni rovněž závodila na FIA Motorsport Games, kde pro Španělsko vybojovala šestou příčku.

Na FIA Motorsport Games ve Vallelunze obsadila Belén Garcíová šesté místo. Foto: FIA Motorsport Games

zdroj: Formula Renault Eurocup