Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari nechtělo Vettela ani Hamiltona

Ferrari nechtělo Vettela ani Hamiltona

Raději vsadilo na Alonsa

Bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo prozradil v rozhovoru pro Sky Sport 24, že Sebastian Vettel mohl do Maranella přijít mnohem dříve. Ze všech sil ho prosazoval – Michael Schumacher.

Při každé příležitosti do mě hučel, abychom ho vyzkoušeli,“ zavzpomínal Montezemolo na časy, kdy budoucí čtyřnásobný šampion teprve získával ostruhy v Toro Rosso a senzačně vyhrál Velkou cenu Itálie.

Jenže Ferrari ani tohle nestačilo. „V té chvíli nám připadal ještě hodně nezralý a tak jsme dali přednost Fernandovi,“ přiznal Montezemolo. 

Místo Vettela přivedl Montezemolo do Maranella Fernanda Alonsa. Foto: Ferrari

Alonso však vytoužený titul nezískal a stáj opouštěl ne právě v nejlepší shodě. Jeho někdejší šéf to nicméně tak tragicky nevidí: „Když odhlédneme od některých specifických stránek jeho povahy, slavili jsme s ním velkolepá vítězství a o prvenství přišel dvakrát až v posledním závodě.“ Zapomněl ovšem dodat, že jeho přemožitelem byl právě Vettel, v té době už hvězda Red Bull Racingu.

A ještě Montezemolova odpověď na dotaz, zda v jeho éře nebyla snaha přetáhnout do Ferrari Lewise Hamiltona: „Věděli jsme, že chce z McLarenu pryč. Mluvil jsem o něm tenkrát s Nikim Laudou. Žádného jezdce jsme ale tehdy nepotřebovali. Nebyl prostě k dispozici ve správný čas.

Zdroj: FORMULE.cz