Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren si Ricciarda pojistil na více let

McLaren si Ricciarda pojistil na více let

Renault svému jezdci ani nepoděkoval

McLaren oficiálně oznámil, že jeho jezdcem se od příští sezony stane Daniel Ricciardo. S ekipou z Wokingu uzavřel víceletý kontrakt. Současně byl potvrzen Lando Norris jako druhý pilot stáje.

Daniel je vítězný typ a jeho zkušenosti, zápal a energie jsou cennou posilou pro McLaren na jeho cestě zpět do absolutní špičky,“ prohlásil šéf týmu Andreas Seidl. „S ním a s Landem disponujeme dvojicí borců, kteří budou neustále vyvolávat ve fanoušcích nadšení a nám pomáhat v dalším růstu.“ 

Daniel Ricciardo a Carlos Sainz - oba jsou přesvědčeni, že jdou za lepším. Foto: McLaren

V souběžně publikovaném prohlášení Renaultu napsal Cyril Abiteboul: „Ve formuli 1 jsou vzájemná důvěra, soudržnost a iniciativa rozhodujícími hodnotami. Ve zvláštní situaci, v níž se právě nacházíme, to platí o to více. Jsem přesvědčen, že v roce 2020 společně dosáhneme velké věci. Naše cíle a strategie zůstávají nezměněny.“ Zajímavá slova, z nichž vane obrovské zklamání. Ricciardo není vůbec jmenován a chybí obvyklé, byť jen formální, poděkování.

Na to naopak nezapomněl věčně rozesmátý sunnyboy. „Jsem vděčný, že jsem mohl být součástí Renaultu. Ještě nejsme hotovi a už se nemohu dočkat, až se konečně postavím na start. Moje příští kapitola zatím nezačala. Je třeba dokončit tu předchozí. Merci,“ zveřejnil na svém twitterovém účtu.

Definitivní stvrzení příchodu Carlose Sainze do Maranella lze nyní očekávat v nejbližších hodinách.

Zdroj: FORMULE.cz