Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher se šance na titul nehodlá vzdát

Schumacher se šance na titul nehodlá vzdát

"Mám to zkrátka v povaze," tvrdí sedminásobný šampion.

Ani skutečnost, že si přes urputný boj až do posledních metrů nepřivezl z Monaka více jak 2 body za sedmé místo, nebrzdí optimismus Michaela Schumachera. Sedminásobný mistr světa stále věří ve zvrat v šampionátu a dle mnohých propastný rozdíl 37 bodů nevidí až tak dramaticky.
 
"Mohu jen znovu zopakovat: dokud bude alespoň nějaká možnost, udělám vše proto, abych jí využil. Já se prostě nevzdávám. A to není jen nějaká laciná fráze, mám to zkrátka v povaze."  
 
Nelichotivá situace v šampionátu jej nepřinutí hrát vedlejší roli v souboji o titul. Probudila v něm naopak ještě většího bojovníka, když neváhal v posledním kole závodu zaútočit na svého kolegu a následně i bratra.
 
"Jsem bojovník, vydám ze sebe vždy všechno – a to až do konce. Fotbalový zápas trvá také 90 minut a jak často už se vše změnilo v posledních minutách nebo v prodloužení?" vysvětluje Schumacher své pohnutky.
 
Na rozdíl od kopané se však hvězda stáje z Maranella ve formuli jedna žádného prodloužení nedočká a tak je potřeba zaútočit co nejdříve. "Na další závod se chceme připravit co nejlépe. V kvalifikaci máme velké nedostatky a to bylo v Monaku až příliš zřetelně znát."
 
Smůla, která se mu v minulosti, když sbíral tituly jako na běžícím pásu, vyhýbala, se nyní lepí řádně na paty. To však nemůže trvat do nekonečna a obhájce titulu věří, že by se vše mohlo změnit už o následujícím víkendu.
 
"Doufám samozřejmě, že se vše na Nürnburgringu zvrátí a budeme zase jezdit na čele. Každý musí uznat, že naše výkony v závodě – když dáme stranou všechny nepříznivé okolnosti – jsou srovnatelné s ostatními. A to by mělo přinést naději našim fanouškům. Pro nás je to příslib."
 
Jeho slova podtrhuje nejrychlejší kolo v monackém závodu. Navíc zrušení nedělní kvalifikace a s ním i konec sčítání dvou samostatných jízd s rozdílným množství paliva by mohly Maranellským pomoci. "Nevýhodu, kterou v této oblasti nyní máme, bychom mohli kompenzovat množstvím paliva a potom zvolit vhodnou strategii."