Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Co říkají časy o údajném blokování Montoyi?

Co říkají časy o údajném blokování Montoyi?

Týmová režie to spíše nebyla.

Jak jsme Vás již informovali v článku Montoya myslí, že si Barrichello počínal nefér, obvinil Juan Pablo Montoya Rubense Barrichella z toho, že ho blokoval, aby tak pomohl svému týmovému kolegovi Michaelovi Schumacherovi zvítězit v Grand Prix Malajsie.
 
To, co se dalo očekávat, se také velmi brzy stalo. Rivalita mezi fanoušky Williamsu a Ferrari, posílená prohlášením Juana Pabla, zapůsobila tak trochu jako dynamit.
 
Jak to tedy bylo? Existují dva možné scénáře:
 
1/ Barrichello sám a nebo na příkaz týmu Montoyu úmyslně blokoval.
Pokud a zdůrazňuji pokud se něco takového skutečně stalo, tak se to asi stejně nikdy nedozvíme, jako spoustu dalších věcí.
 
Ve prospěch Ferrari mluví skutečnost, že je velmi nepravděpodobné, aby kterýkoli z týmů sáhl ve druhém závodě k týmové režii. Pokud by se tak skutečně stalo, tak ve formuli 1 zemřel sport.
 
2/ Celá záležitost je pouze bouří ve sklenici vody.

Opticky se nezdálo, že by se Kolumbijec dostal do takové vzdálenosti za Brazilce, aby jej mohl předjet. Čisla zase ukazují, že v kole 41, 42 a 43, tedy těsně před svou poslední zastávkou v boxech, Barrichello skutečně zpomalil.
 
Ať již to bylo jakkoliv, může to mít jeden praktický důsledek. Týmy si dají velký pozor a nebudou aplikovat týmovou režii pod drobnohledem kamer a časomír.
 
Pokud se na to podívám nezaujatým pohledem, tak musím konstatovat, že v tom je Ferrari tentokrát asi nevinně.