Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Williamsová vysvětlila Wolffův podíl v týmu

Williamsová vysvětlila Wolffův podíl v týmu

Nekoupil ho, sám se mu vrátil

V době, kdy vypluly na povrch finanční potíže Williamsu hledajícího nového investora, se k nám dostala také zpráva, že Toto Wolff koupil 5% podíl v týmu. Zpráva nebyla pravdivá, ačkoli zcela vymyšlena také nebyla. Šéf týmu Mercedes skutečně vlastní 5 % týmu Williams, ale nekoupil ho v posledních měsících a ani letech. Je to podíl, který už měl být v rukou Brada Hollingera, kterému Wolff svůj podíl prodával ve dvou etapách po svém přestupu do Mercedesu.

"Zprávy nebyly přesné," vysvětluje Claire Williamsová v rozhovoru pro web Motorsport. "Jak všichni vědí, Toto naše akcie nakoupil před mnoha lety. Přesněji v roce 2009 od Franka (Williamse) a Patricka (Heada). Pak se však přidal k Mercedesu a součástí toho přestupu, pochopitelně, byl prodej akcií.

Brad Hollinger, jeden z našich menších akcionářů a nevýkonný ředitel, od Tota koupil většinu jeho akcií. Ale nedokončil nákup posledních pěti procent, které se tedy vrátily Totovi. Toto v posledních letech nekoupil žádné akcie Williamsu. Vlastní je kvůli neúspěšné transakci."

Těchto posledních 5 % měl Wolff prodat v březnu 2016. Nevíme, jak rychle se mu vrátily zpět. Snad nebude mít problém s Mercedesem, kterému se zavázal zbavit se všech akcií Williamsu, ale tyto si po jejich vrácení ponechal.

Williamsová také potvrdila, že smlouva s bývalým titulárním sponzorem ROKiT byla předčasně ukončena ze strany Williamsu a že tým má dostatek financí na to, aby dokončil tuto sezonu a pokračoval ve vývoji vozu.

Šéf Mercedesu vlastní podíl v týmu, kterému Mercedes dodává pohonné jednotky. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ