Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bottas neměl jinou alternativu

Bottas neměl jinou alternativu

Viníkem není Pirelli, ale Räikkönen?

Všichni jsme zvědaví, jaký postoj k debaklu svých výrobků zaujme Pirelli, patrně ústy Maria Isoly. Už v předstihu mu podal pomocnou ruku Toto Wolff.

Rozhodně Pirelli z ničeho neviním,“ prohlásil šéf týmu Mercedes. „Stejně tak je dobře možné, že za vším jsou trosky z předního křídla vozu Kimiho Räikkönena.“ Proto ani nenavrhuje změnit specifikaci pneumatik pro příští víkend, kdy se opět v Silverstone jede VC k 70. výročí šampionátu. 

Verstappen zastavil a má devatenáct bodů. Bottas tak neučinil a připsal si nulu. Opravdu nebylo jiné řešení, pane Wolffe? Foto: Mercedes

Musíme vyjít s tím, co máme k dispozici,“ zdůraznil. K Bottasovu nezdaru dodal, že Fin už několik kol předtím upozorňoval na rychle pokračující destrukci obutí. Proč tedy nezastavil? „Přišli bychom o druhé místo,“ uvedl Wolff. „V téhle situaci jsme nemohli jednat jinak.“

Teorii o zákeřných úlomcích na trati ovšem bleskově napadl z pozice experta televizní stanice Sky Nick Heidfeld: „Počkám si na výsledky analýzy. Moc bych si ale divil, kdyby se to odehrálo právě takto. Že by to potkalo pokaždé levou přední gumu… Spíše došlo k přecenění životnosti, na což jsme ostatně upozorňovali už v průběhu závodu. Záběry na Bottasovo kolo to jasně dokazovaly.

Zdroj: F1, úvodní foto: Mercedes