Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Macík otestuje automatickou převodovku

Macík otestuje automatickou převodovku

Big Shock Racing poslal do Polska tři auta

Tým Big Shock Racing startuje do prvního ostrého podniku letošní sezony. Baja Poland začíná prologem nedaleko Štětína již zítra.

Na trať se vydají hned tři trucky, které vznikly v sedlčanských dílnách stáje. Karla, tedy Iveco Powerstar, řídí Martin Macík mladší. S identickým automobilem nastoupí Jaroslav Valtr a chybět nebude ani Franta, Dakarem ošlehaný veterán Liaz. Za jeho volant se posadí trucktrialista Daniel Stiblík. 

Macík v Polsku poprvé vyzkouší automatickou převodovku. Foto: Big Shock Racing

Máme radost, že se konečně začíná závodit. Jsme tu v kompletní osvědčené sestavě. Navigátor František Tomášek už nemohl dospat a posádku doplní palubní mechanik David Švanda. Přijeli všichni mechanici, servisní MAN i bydlík. Těšíme se, že si konečně pořádně zařádíme, ale je potřeba také hodně testovat. Proto jsme na místo dorazili o dva dny dříve,“ uvedl Macík.

Zejména automatickou převodovku je nutné prověřit v písečném terénu, kterého je v okolí dostatek. V sobotu jsou na programu dvě etapy, v neděli další čtyři. „Po pauze nás čeká slušný záhul. Trasa je tu náročná, jedeme v tempu brzda-plyn. Jsme zvědaví na automat. Podle informací, které máme k dispozici, by nám měl právě v písku dost pomoci,“ prozradil Švanda.

Zdroj: Big Shock Racing, úvodní foto: Big Shock Racing