Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Gasly nechápal, proč ho Red Bull odmítl

Gasly nechápal, proč ho Red Bull odmítl

Horner mu to rychle vysvětlil

Pierra Gaslyho překvapilo, že Red Bull ani neuvažoval o tom, že by ho z AlphaTauri vzal zpět do A-týmu. Po dalším pěkném výkonu ve Velké ceně Portugalska se to ani nestyděl říct nahlas.

"Nejsem zklamaný, jen říkám, že mě to překvapilo," vysvětluje Francouz. "Za 14 let (existence Toro Rosso/AlphaTauri, pozn. red.) Seb (Vettel) vyhrál s Toro Rosso jeden závod, a kromě něj už jen já. Seba vzali do Red Bullu a vyhrál tam čtyři šampionáty. Takže mě prostě překvapilo, že nade mnou ani nepřemýšleli. S Toro Rosso jsem byl dvakrát na pódiu, tento rok se mi daří, takže si myslím, že dělám všechno proto, abych v budoucnu dostal dobrou příležitost.

Co víc mám dělat? Tato věc je uzavřena a už na to ani nechci myslet. Potřebuji co nejlepší výsledky s AlphaTauri a jsem rád, že tady mohu být. Soustředím se na závodění."

Šéf Red Bull Racingu Christian Horner mu to vysvětlil.

"Bylo mu to vysvětleno velmi jasně," zareagoval. "Je klíčovou součástí týmu AlphaTauri. A AlphaTauri má jiné ambice, než mělo Toro Rosso. Není to už jenom juniorský tým, je to nase sesterská stáj. Už jsem o tom párkrát mluvil.

Máme velkou radost, že se Pierrovi v tom prostředí tak daří. Je tam šťastný, tým je s ním velmi spokojen, tak proč je rozdělit? Bylo mu jasně řečeno, že má s Red Bullem dlouholetou smlouvu a že veškeré informace o něm jsou nám k dispozici. Během diskuse mu bylo také jasně řečeno, že jeho budoucnost je v AlphaTauri, protože tento tým roste a s tím i jeho cíle."

Možná s Gaslym již jako s dvojkou k Maxu Verstappenovi Red Bull skutečně nebude počítat. Stále však může být jedničkou u menšího týmu, s kterým možná využije férovějšího soupeření pod rozpočtovým stropem. Nebo tam bude pouze čekat jako záloha pro případ, že by Red Bull přišel o Verstappena.

Gasly má být úspěšný s AlphaTauri, ne se tlačit do Red Bullu. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, MotorsportWeek, úvodní foto: AlphaTauri