Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Haas se distancuje od "odporného" Mazepina

Haas se distancuje od "odporného" Mazepina

Rus dělá problémy, ještě ani nezačal závodit

Tým Haas vydal tiskovou zprávu, ve které nekompromisně kritizuje chování svého nového jezdce Nikity Mazepina. Ten na svém instagramu zveřejnil krátké video, ve kterém se ze sedadla spolujezdce za jízdy otočí dozadu ke slečně, kterou chytí za prsa. I v tomto bodě by ještě mohl být syn ruského miliardáře obhajován, že je to mladý člověk, který se baví a podobně... Je ale třeba dodat, že dívce se nelíbilo, že je takto natáčena na mobilní telefon, že se pokoušela bránit a v neposlední řadě, že závodník si video nenechal pro sebe, ale zveřejnil ho na sociální síti.

"Tým Haas F1 nemůže přehlížet chování Nikity Mazepina ve videu nedávno zveřejněném prostřednictvím sociálních médií," píše se v tiskové zprávě. "Navíc už fakt, že toto video bylo sdíleno v sociálních médiích, je týmu Haas odporné. Věci budeme řešit uvnitř týmu a nebudeme poskytovat další vyjádření."

Video mezitím zmizelo z Mazepinova účtu, ale z internetu se již samozřejmě vymazat nedá.

Mazepin má štěstí, že závodníci v zimě zmizí z dosahu novinářů. Foto: Progetto Felicita

"Je mi líto, co jsem udělal a že jsem zahanbil i tým Haas," píše v jezdec v ospravedlnění, opět na sociálních sítích. Mladá žena z videa také všechny ujišťuje, že jsou s Mazepinem skvělými kamarády, že to byl povedený žert a že by nikdy neudělal nic, co by ji zahanbilo.

Není to ani poprvé, co Rus svým počínáním nadělal vrásky šéfovi týmu Haas Güntherovi Steinerovi. Ten mluvil o tom, kolik práce ho čeká s 21letým Mazepinem, už když se doslechl, že v Bahrajnu přišel o místo na stupních vítězů poté, co mu byly uděleny dva pětisekundové tresty za incidenty na trati a vyšetřován byl ještě v dalších dvou případech. To vše už s vědomím, že místo ve F1 má beztak jisté, i když kvůli ztrátě bodů klesl ze čtvrtého na konečné páté místo šampionátu.

Těžko zapomenutelný je i starší incident z tohoto roku, když po závodě na okruhu Spa-Francorchamps vrazil do tabulky s číslem 2 a téměř jí zasáhl vítězného Japonce Jukiho Cunodu, což měl být zřejmě protest proti udělení penalizace, která ho stála prvenství. Tak se zdá, že Steiner se má na co těšit. Příští rok ho bude mít v týmu spolu s ostře sledovaným Mickem Schumacherem.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Haas