Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Silverstone po Hamiltonovi pojmenovalo rovinku

Silverstone po Hamiltonovi pojmenovalo rovinku

Brit bude startovat na svém vlastním kousku trati

Okruh Silverstone, vlastněný Britským klubem závodních jezdců, dal Hamiltonovi nádherný dárek. U příležitosti zisku sedmého mistrovského titulu po něm pojmenoval svou hlavní rovinku. Rovná část trati mezi zatáčkami Club a Abbey, vedle níž je boxová ulička, na níž každoročně startuje i končí VC Velké Británie, se nyní jmenuje Hamiltonova rovinka.

Překvapení je to o to větší, že žádná jiná část britského okruhu není pojmenována po závodníkovi. Británie sice měla spoustu skvělých jezdců a mistrů světa, ale sedminásobný je pouze jeden z nich.

"Jako prezident BRDC (British Racing Drivers Club) jsem měl tu čest oznámit tuto zprávu Lewisovi," řekl vítěz třinácti velkých cen David Coulthard. "Poprvé v historii okruhu byla jeho část pojmenována po jednotlivci. Lewis se stal velkou částí této historie a představenstvu Klubu, jakož ani mě, nenapadl lepší způsob projevu uznání jeho rekordních úspěchů než přejmenování boxové rovinky."

Příští rok Hamilton soupeře přivítá na vlastní rovince. Foto: Silverstone Circuit

Se sedmi mistrovskými tituly se Hamilton vyrovnal Němci Michaelu Schumacherovi, kterého ale již předčil v počtu vítězství ve velkých cenách. Až do roku 1958, kdy titul vybojoval  Mike Hawthorn, získávali prvenství pouze italští jezdci a legendární argentinský pětinásobný šampion Juan Manuel Fangio. Takže poprvé od zrodu mistrovství světa formule 1 před 70 lety mohou Britové říci, že mají nejúspěšnějšího jezdce všech dob.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes