Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nannini oblékne nové barvy

Nannini oblékne nové barvy

Z Jenzeru se přesune k HWA

Mattea Nanniniho budeme i během sezony 2021 vídat ve FIA F3. Synovce bývalého pilota formule 1 Alessandra Nanniniho ale čeká změna působiště. Už nebude závodit pro Jenzer Motorsport, nýbrž pro HWA Racelab.

„Mám vážně radost, že se v roce 2021 stanu členem programu pro talenty HWA Racelab. Jsem si jistý, že nám bude spolupráce fungovat. Udělám všechno, abych dosáhl co nejlepších výsledků. Se svou první sezonou ve formuli 3 (mimo jiné i s jedním pódiovým umístěním obsadil celkové osmnácté místo – pozn. red.) jsem byl velmi spokojen. Velmi tvrdě jsem pracoval a lepšil jsem se s každým závodem. Těším se, až na tom budu v nadcházející sezoně stavět,“ říká italský pilot, který si během posezonních testů FIA F3 vyzkoušel vozy stájí Campos, ART, MP Motorsport a Hitech.

Šéf HWA Racelab Thomas Strick dodává: „Máme radost, že můžeme v týmu přivítat dalšího velice talentovaného mladíka, jakým je Matteo. Perfektně zapadá do naší koncepce, kterou je výchova talentů pro formuli 1. Při testování v Bahrajnu (tam ale Nannini netestoval pro HWA s formulí 3, ale s formulí 2 – pozn. red.) ukázal velkou ochotu učit se. Pokud si to udrží i v nadcházející sezoně, bude nás to s ním hodně bavit.“

U HWA se už Nannini svezl s formulí 2. Foto: HWA Racelab

Formule 3 by ale nemusela být pro Nanniniho v roce 2021 jediným působištěm. Server Formula Scout totiž tvrdí, že Nannini má šanci získat u HWA sedačku i pro formuli 2. Podle zmíněného portálu zvažuje díky nekolidujícím kalendářům kombinované působení v těchto dvou sériích pro příští rok více závodníků.

Zdroje: Motorsport, Formula Scout, úvodní foto: HWA Racelab