Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Novým šéfem formulové komise FIA je Fernley

Novým šéfem formulové komise FIA je Fernley

Advokát chudých chce pokračovat ve stejném duchu

Komise FIA pro monoposty má nového předsedu. Místo Stefana Domenicaliho, který se postaví do čela formule 1, byl do této funkce zvolen Robert Fernley.

Fanouškům je znám především ze svého dlouholetého působení v někdejším týmu Force India, v němž zastával post zástupce jeho šéfa. Získal si poněkud rozporuplnou pověst, především svými neustálými stížnostmi na nespravedlivé rozdělování finančních prostředků v šampionátu. Když Lawrence Stroll začal Force Indii přetvářet v Racing Point, patřil Fernley k prvním, kteří museli jít. 

Za časů působení ve Force Indii se Fernley médií v žádném případě nestranil. Foto: Force India

Teď je zpátky. „Chci pokračovat ve stopách svých dvou vynikajících předchůdců,“ prohlásil, přičemž měl kromě Domenicaliho na mysli i Gerharda Bergera. „Čeká mě spousta práce, abych dosáhl to, co dokázali Stefano a Gerhard. Potrvá samozřejmě několik měsíců, než se úplně zapracuji, ale doufám, že se nám bude dařit a posuneme věci dopředu.

Nepřekvapí, že Fernleyho pozornost se opět soustředí na ekonomické otázky. Podle něj může jít rozpočtový strop ve F1 ještě níže a náklady se dají omezit i v nižších seriálech.

Zdroj: FIA, Motorsport-Total, úvodní foto: Force India